Structureer en converteer je SAP stamgegevens

Tijdens een SAP implementatie besteden bedrijven vaak onvoldoende aandacht aan een correcte conversie van hun stamgegevens vanuit de legacysystemen naar het nieuwe SAP-systeem. Resultaat? Incorrecte of onvolledige stamgegevens die je bedrijfsprocessen doen vastdraaien. Gevolg? Fouten, vertragingen, extra kosten, frustratie, dalende service…

Kwaliteit aan de bron is een absolute must.

Vuilbak in vuiblak uit

Wat zijn SAP stamgegevens?

SAP stamgegevens zijn alle data-objecten die als input gebruikt worden in bedrijfsprocessen en transactionele data. Bijvoorbeeld:

  • Artikelstam
  • Leverancierstam
  • Klantstam
  • Werkcenter
  • Routing
  • Stuklijst

Succesaanpak om stamgegevens te converteren

Ik leid met plezier al je stamgegevensactiviteiten. Ik structureer jouw stamgegevensproject zodat je een lijst met doenbare taken gepresenteerd krijgt. Weg chaos!

Wil je weten hoe ik deze activiteiten aanpak? Bekijk dan zeker onderstaande tekening, waarin ik in detail uitleg hoe ik te werk ga, en hoe ik van je stamgegevensactiviteiten een succes maak.

Benader stamgegevens

Realisatieplan voor het plannen en opvolgen van alle stamgegevensactiviteiten

Om je stamgegevensactiviteiten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, volg ik een gedetailleerde planning en worden alle betrokken stamgegevensactiviteiten strikt opgevolgd. Hiervoor gebruik ik een template als vertrekpunt. Uiteraard is deze template niet zaligmakend, en moet hij aangepast worden aan elk project. Deze aanpak kan worden toegepast op zowel zeer complexe als eenvoudige stamgegevensprojecten.

Realisatieplan conversie stamgegevens

Wens je meer informatie over het beheer van SAP stamgegevens?

Aarzel niet om mij te contacteren.